Ναυπηγεία Ελευσίνας

Τα Nαυπηγεία Ελευσίνας καταλαμβάνουν έκταση 250.000 τμ, με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις καλύπτουν 37.800 τμ, τους αποθηκευτικούς χώρους 9.800 τμ και τα κτήρια διοικητικών υπηρεσιών 9.800 τμ. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται τρεις πλωτές δεξαμενές που υποστηρίζονται με γερανούς δυναμικότητας 5-20 τόνων. Μπορεί να κατασκευάσει πλοία 100.000 τόνων και διαθετει γερανογέφυρα ανυψωτικής ικανότητας 400 τόνων. Το τμήμα ναυπηγήσεων, διαθέτει επίσης ελασματουργείο 6.600 τετραγωνικών μέτρων, εξοπλισμένο με εργαλειομηχανές της νεότερης τεχνολογίας.

Ιστορία του ναυπηγείου

Οι γνωστοί εφοπλιστές Ανδρεάδηδες ιδρύουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και μέσα σε 6 χρόνια τα ναυπηγεία βρίσκονται χρεωμένα με 9 δισ. δραχμές.

Περνάνε στον έλεγχο του Δημοσίου και συγκεκριμένα της Εμπορικής Τράπεζας.

Το ναυπηγείο πωλείται έναντι περίπου 8 δισ. δραχμών καθαρό από χρέη στον εφοπλιστή Περατικό.

Υπογράφεται η σύμβαση με τον Ν. Ταβουλάρη για την αγορά του ναυπηγείου «καθαρό» από χρέη. Η εταιρεία διέθετε τότε 1.600 εργαζόμενους, εκ των οποίων επαναπροσλήφθηκαν 750 με νέες συμβάσεις εργασίας.

Πωλούνται στον αμερικανική ΟΝΕΧ και ως σήμερα τρέχουν οι διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος. Πιο συγκεκριμένα, το 52,93% των Ναυπηγείων Ελευσίνας απέκτησε ο Πάνος Ξενοκώστας της ΟΝΕΧ, μέσω της εταιρείας FEYTEA HOLDING.

Η ONEX σχεδιάζει πρόγραμμα εξυγίανσης στα πρότυπα του Νεωρίου Σύρου, με χρηματοδότηση από αμερικανικές τράπεζες. Η στρατηγική της αναμένεται να εστιάσει στην αμυντική βιομηχανία, καθώς στην Ελευσίνα θα μπορούν να κατασκευάζονται και να επισκευάζονται πολεμικά πλοία, όμως υπάρχουν σχέδια για να επεκτείνουν τα Ναυπηγεία τη δραστηριότητά τους και στην παροχή υπηρεσιών σε πλοία της εμπορικής ναυτιλίας, ανάμεσά τους και πλοία όπως μεταφοράς φυσικού αερίου LNG.

Το ναυπηγείο διαθέτει τρεις δεξαμενές και στόχος είναι η δημιουργία μιας ακόμα νέας δεξαμενής έως 250.000 τόνων, που θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα πλοία και να προσελκύσει μεγάλα έργα. Με την κίνηση αυτή η ONEX έχει στόχο τα δύο ναυπηγεία, δηλαδή το Νεώριο της Σύρου και της Ελευσίνας, που έχει στα χέρια της, να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.

Η ΟΝΕΧ σε συνεργασία με την DFC αναμένεται να επενδύσει πάνω από 500.000.000 ευρώ σε βάθος 25-ετίας με στόχο τη διάσωση και ανάπτυξη των ναυπηγείων. Εξ αυτών, 300.000.000 ευρώ αφορούν στην εξυπηρέτηση των χρεών των ναυπηγείων, ενώ άλλα 200.000.000 ευρώ είναι οι αναγκαίες επενδύσεις εκσυγχρονισμού.

Εξοπλιστικά προγράμματα

Στις 10 Νοέμβρη 2000, υπογράφεται συμφωνία για την κατασκευή ενός πετρελαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού και 4 πυραυλακάτων Super Vita, ύψους 190 δισ. δραχμών.

Από το 2002 η εταιρεία εστιάζει στην εξασφάλιση της συμμετοχής της στα προγράμματα ναυπήγησης των πλοίων επιφανείας για το Πολεμικό Ναυτικό. Το 2003 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανατέθηκε στο ναυπηγείο πρόγραμμα ναυπήγησης 1 + 1 Κορβέτας, το οποίο όμως ακυρώθηκε.

Το 2003 έγινε η πρώτη επέκταση της σύμβασης για τις Super Vita με την ανάθεση 2 επιπλέον ΤΠΚ και το 2008 γίνεται δεύτερη επέκταση με 2 ακόμη ΤΠΚ.

Ως σήμερα το ναυπηγείο έχει ναυπηγήσει και παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό:

  • 12 πολεμικά πλοία και 4 μετά πλήρη εκσυγχρονισμό
  • 2 πλοία δίωξης λαθρεμπορίου
  • 3 F/B και 3 πολυτελείς θαλαμηγοί (M/Y)
  • Έχουν επισκευαστεί/μετασκευαστεί πλέον των 2000 εμπορικών πλοίων και μία πλωτή πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου
  • Την τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το 2006 υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Γαλλική DCNS (σήμερα Group Naval) για τη ναυπήγηση 6 φρεγατών τύπου FREMM, πρόγραμμα που επίσης ακυρώθηκε.

Οικονομική κατάσταση

Από το 2010 περίπου, η επιχείρηση αντιμετωπίζει παρατεταμένη και συνεχή μείωση τζίρου, καθώς από τις αρχές του 2011 μέχρι τα τέλη του 2015 ο κύκλος εργασιών σε εμπορικά πλοία μειώθηκε κατά 75%. Πέρα από τις εγχώριες παθογένειες, πηγή του προβλήματος ήταν και η διεθνής οικονομική συγκυρία, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ναυπηγεία στον κόσμο να προχωρήσουν σε απολύσεις, διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και εκ περιτροπής εργασία. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν τις πρακτικές αυτές εκτιμώντας (λανθασμένα όπως απεδείχθη εκ των υστέρων) ότι, η γενικευμένη κρίση δεν θα είχε διάρκεια πέραν της 3ετίας.

Το 2020 η εταιρεία βαρύνεται με χρέη που ξεπερνούν τα 230.000.000 ευρώ και με βάση ορισμένους υπολογισμούς ενδέχεται να προσεγγίζουν ακόμα και τα 300.000.000 ευρώ αν εγερθούν αξιώσεις από το Πολεμικό Ναυτικό μετά από τις παλινωδίες που σημειώθηκαν κατά την ναυπήγηση των Super Vira. Να σημειώσουμε ότι προκειμένου να παραλάβει τα σκάφη αυτά, το Πολεμικό Ναυτικό κάλυπτε απευθείας το 70% της μισθοδοσίας των εργαζομένων και των υπόλοιπων λειτουργικών εξόδων.

Συζήτηση στο forum

Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Ανθής